Springskalle

Publisert: 22. november 2011 i CyclingHUB, Knut Knudsen og di

ikkje rektigt vel bevarte…

I biologisk forstand er springskalle definert som  – Springskalle, kutt og brekt nese i drosjekø. Jaja, jeg stod ikke akkurat i noen drosjekø i går da «knedå» Harald Tiedemansen fant på «å drida på draget» igjen, og gav Norges fineste by, Bergen, i mandat (fint ord jeg akkurat kom på – og at fint skal det jo være) å snekre i sammen et opplegg for et mulig VM i sykling i Norge i 2016. Han var ikke sein han kamerat Mikal heller, fra Bergen forstås, til å invitere meg til Bergen! Men han hadde ligget lavt lenge og hadde ikke vært seg selv (altså bergenser) på ei god stund. Til og med @TV2Davy klarte på Twitter å kommentere en idrett for en gangs skyld (ok – han har visst fulgt håndballjentene for BT for en mannsalder siden, riktignok…). Men tilbake til springskallen Hansen, for både Hansanerer og springskaller har vi nok av her på berget. Springskaller, i denne forstand, er dem som det kan virke som om er blitt utsatt for mer enn den biologiske varianten i første instans, men slapp ikke unna med et kutt og ei skeiv nese, men også blei ramma i de bitte-små grå i knotten på toppen.

Profflagdrømmen min gikk ihvertfall i vasken. De fine, gjennomtenkte og proklamerte planene for hvordan sykkel-Norge skulle ta verdensherredømme på asfalten i alle kontinent, er like lite verdt som REC-aksjen (det var i flertall engang) på verdensbørsene. Altså totalt fraværende! REC er jo fortsatt på Oslo Børs, men Oslo Børs vet de jo bare om de som er på Oslo Børs og Oslo Børs bør ikke børs…

La oss holde oss til grunnfjellet sier nå jeg. Nå ihvertfall. For de av oss som har lest sin historie, og derfor kjenner sin fremtid (ref. han Eilert), visste at å sykle til jobben fort kan bli av det interessante slaget. Geir Digerud syklet også, men jobben. Det var ikke greiere for ham enn for Bergens Tidenes skribent som nevnt i denne bloggen tidligere. Min venn JEPE skrevde over mye rart, også en sykkel sikkert. Imidlertid skrev han denne reportasjen i VG på sytti-tallet (aja, venn og venn fru Blom – alle har jo venner nå til dags på f.eks facebook, men der er jo ikke JEPE min venn (hva faens slags venn er han da mon tro? Er det bare noe jeg sier for å være litt grei eller kjekk?)):

Fortsatt problemer med synet? Klikk på springskallen…

Jeg ser Geir har en DBS La Migliore med Campa Super Record – snakk om klasse… Men forhjulet skal være sykkelen – ikke av! Eller har du punga og venter på at din far Per med butikken kommer deg til unnsetning?

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s