Datamaskin spår Knudsen-seier

Publisert: 27. november 2011 i CyclingHUB, Knut Knudsen og di

– Internett er en flopp!

Dagens Næringslivs skribent Leif Olafsen var i 1996 like treffsikker som meg i sine betraktninger om morgendagen. Forskjellen er den at jeg tar feil angående Norges Cykleforbunds ambisjoner om å få et norsk profflag i sykling på banen før 2016 (ikke på en foppallbane eller noe sånt tullball, men på veiene – eller gjerne på en sykkelbane (velodrom)). «– Det må til med satsing på noe nytt og banebrytende«, forteller NCF i en hemmelig pressemelding som er lekket av Wickylips. Sammenfattet av meg, arbeider NCF med å:

 1. Ansette en dyktig person (inntil videre: NN) som har som den eneste oppgaven her i livet å definere om det er grunnlag for et norsk/internasjonalt profesjonelt sykkelmannskap (bare nordmenn er like lite aktuelt som å delta i Cricket-VM uten en eneste på laget som ikke har en fetter i Pakistan). (Gidder du ikke å lese videre anbefaler jeg egentlig Dagbladets papirutgave, med sine verdensnyheter på forsida, men den håper jeg jo du ikke har nedlatt deg til å kjøpe. Skulle du allikevel måtte klare deg med nettutgaven, med bare nesten like store verdensnyheter, har du nettutgaven her.)
  1. Det første NN skal gjøre er å invitere Dave Brailsford, Team Sky Pro Cycling, på en bedre middag i London (Dave velger selvsagt restaurant og viner (eller gjerne en Welsh Stout (Guiness er en piratkopi spør du en waliser), men ha med en tynn en på innerlomma om han vil smake en liten knert av siste årgang Løiten))
   1. Få tynt ut av ham arbeidsmetodikken han brukte etter å ha blitt overbevist av Sky (vær forsiktig med ildvannet…)
    1. Hvordan overtale virksomhet om at det er noe å hente på sponsorat i sykkelsporten
     1. Diskuter aktuelle kandidater til et management (løperguttene/jentene)
      1. Uttalte mål og ambisjoner
       1. Definer verdier
        1. Hva type syklister skal/bør laget ha
         1. Kvinne og herrelag
          1. Konkludér og legg frem for lokal bevilgende myndighet, NCF
 2. Skulle egentlig bare hatt Pri-1 punkter her, men NCF: For en gangs skyld skal NCF sende ut en oppegående paragraf/papir-rytter til å sondere veiene videre for mulige tegnestifter på asfalten (ha med feiekost, men vi lever jo i et åpent demokrati, har Jens og Støre fortalt oss, så for mye tegnestifter i teppet er ikke av den gode sorten).
 3. NN (som skal være suveren (eksklusiv rett til å utøve enerådende makt over en geografisk region eller en gruppe mennesker, som en nasjon eller stamme) – ingen protest Tiedemannsen…) etablerer en gjeng (og det må ikke være noen bedrevitere og sosemikler som meg) som kan iverksette planene og begynner med å:
  1. Invitere potensiell virksomhet (vil-, kan- og tør-sjiktet som han Willy Railo holdt andakt om på kassetten fra 80-tallet) på en heidundrende middag med Charles & De (Charles ambulerende med menyer, vinkart og «någen skrøner»)
   1. Lekse opp om Sky sitt utrolig gode eksempel på hvordan markedsføring internasjonalt har fått en kjempeverdi bare det gjøres like profesjonelt som i Sky (og vi er proffe, vi!)
    1. Presentere resurspersonene i gruppa (ikke noe daufett her nei…)
     1. Hva kan vi og hva vil vi
      1. Sykling i verden (utvikling av norsk og internasjonal sykling og med et kapittel om avviklingen av spanske triks i Ludo)
       1. Hva vil dere (ehh…, å få trynet i avisa holder ikke!) og hva kan dere (har dere et produkt rede for den store verden må dere jo for pokker få det ut i verden og ikke sitte å gni på gullet her på knatten (skal det tas med seks fot under, eller? det kommer til å bli spadd opp av noen andre lurifakser før gullpussen har tørka er jeg sikker på!))? Uansett alltid en taktisk genistrek å ta med mottaker på råd (verdensmann jeg, til og med uunnværlig i godt selskap osv, osv, bla, bla og bla).
        1. Kanskje fokusere litt på målgrupper (a la USA som bare er interessert i TdF – prøv å ha en horisont litt viere enn enkelte smalahåver over there, men ikke fornærme eventuelle onkler i amerika (mange store am-cars i norsk oljeverksemd)).
         1. Fremdriftsplan og målsetning (når skal vi vinne første ritt i DnB Cup ved Stavanger Trafikkstasjonen?)
          1. Utrettelig oppfølging av kunden. Skaff noe på papiret og ikke bruk for lang tid i beslutningsprosesser (har aldri ført noe godt med seg…).
 4. NCF må nok sende de rette papirene til UCI, men klok av skade bør nok det sendes en kopi pr e-mail, med nødvendige vedlegg, direkte til admin@uci.ch Lausanne (bruk gjerne fransk, men for Christ sake no español…).
 5. Markedsføre planene på ONS 2012 hvor personligheter og dollar er tilstede (Sven Fischer gjorde dette i ONS 2008 for Ruhrgas med stor suksess i skyting på blink…).

Vi går snart inn i 2012, men det nytter ikke å la en datamaskin spå hvordan dette skal gå! Bare se under hva som en steinaldermaskin fant på å prøve seg med (Dagbladet klarte allerede i 1979 å komme med denne verdensnyheten):Denne er av den dryge sorten for både øyne (klikk på datamaskinen), hjerne (tenke, tenke) og WordPress (what you see is still NOT what you get). Jeg vil ikke tro at datamaskinen det her er snakk om, hadde større kapasitet enn den nymotens IBM Personal Computer som ble introdusert to år senere, i 1981, og benevnt som PC (den hadde 64kB RAM, men ingen hard-disk (!)).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s